Хвиля Десни » 12 Грудня, 2022

Daily Archives: 12 Грудня, 2022

Культура

«Портвейн» і тортури «сержанта Цибулі»

Published by:

На факультеті журналістики КДУ це був майже класик сучасної української радянської літератури. Автор опасистих книжок, цілого роману-трилогії, сценарист художнього фільму «Дачна поїздка сержанта Цибулі» з неймовірно популярним тоді актором Івановим у головній ролі. З тим-таки знаменитим «Кузнєчиком» із биковського кіношедевру «В бій ідуть лише «старики».

Continue reading

Культура

Фотофакт: 12 грудня шість років тому…

Published by:

Останній корпоратив колективу Київської державної регіональної телерадіокомпанії (КДРТРК) з нагоди відзначення її 21-річчя. На «суху», у передчутті майбутніх грандіозних змін, які рівно через рік призведуть до розпаду на шматки, з яких, власне, вона й формувалася 12 грудня 1995 року – Головної редакції телепрограм для м.Києва та Київської області НТКУ, Головної редакції мовлення на м.Київ та Головної редакції мовлення на Київську область Українського радіо. А в остаточному підсумку – до повного поглинання її Суспільним мовником…

Continue reading

Суспільство

Думки, навіяні Ірпенем

Published by:

Кожного разу, мандруючи до Ірпеня, вражаюся як майстерно наші пращури розМІСТИЛИ МІСТО — на горах, поза річками. Там, на давніх рубежах, Українці знову зупинили своїх ворогів і 2022 року. Вчіть історію, шановні Українці.

Continue reading

Суспільство

Відлуння Катару…

Published by:

Поверталися з прогулянки від звичної локації на Friedrich Plaz, де зазвичай п’ємо каву. Після двотижневої мряки, день був напрочуд гарним. Традиційно пройшли колишньою вулицею Достоєвського – нині Корнія Товстюка, академіка, мого викладача. Далі помандрували через «черемшевий» гайок і вийшли до спортивного майданчика біля гуртожитків. Хлопці грали у футбол, і ця обставина нас щиро втішила, бо майданчик доти довший час німував.

Continue reading