Хвиля Десни » 3 Березня, 2021

Daily Archives: 3 Березня, 2021

Ексклюзивна хвиля

Літературні премії письмакам-хлопчикам і Вурст-дівчаткам

Published by:

Днями Степан Процюк «офіційно» просурмив на весь світ, що «покинув членство у комісії, яка присуджує міську [Івано-Франківська] премію ім. Івана Франка. Раніше вийшов із журі обласної премії ім. Василя Стефаника». Здавалося б, невелика біда! Кажуть же: «Святе місце порожнє не буде, коли і попа біс візьме». Тим паче на Галичині, де – що не грамотій, то піїт-письменник. Дуже співучо-поетичний край. А який побожний…

Continue reading

Політика

Ті, що «нагекали» розвал Союзу

Published by:

З етнічної точки зору подружжя Горбачових (зрештою не Ґорбунових же) було більш українським, ніж родини президентів Кучми, Ющенка чи Порошенка. Ба більше, діди/прадіди і Михайла Горбача, і Раїси Титаренко були з Чернигівщини — це не диковинка ані для Кубані, ані для Алтаю (Сірий Клин).

Continue reading

Культура

Хай святиться твоя сваволя

Published by:

Свято – Всесвітній день письменника — є свято, і це святе! Тому його треба святкувати! Впродовж усього свого творчого життя, а це майже все моє людське життя і всього 28 книжок поезії, прози й публіцистики, я намагалася розгадати таємницю того, що одні звуть просто талантом, другі — щасливим Божим даром, треті — графоманством, себто пристрастю хворобливою до писання, інші – блудословієм, марною тратою паперу і часу…

Continue reading

Культура

«Інженери» до палаців і сортирів

Published by:

Вітаю усіх причетних до професійного свята — Всесвітнього дня письменника. Гарних текстів, вдячного читача і великих накладів! «Інженерами людських душ» назвав колись письменників Йосип Сталін. Тривалий час я вважав, що він мав рацію. Але тепер так не думаю.

Continue reading

Культура

День писємників

Published by:

Сьогодні — Всесвітній день письменника… Далекого 1980-го Василь Васильович Яременко розповідав бувальщину. Запитує його маленький син:
— Тату, а Смолоч — це писємник чи мукузянт?
— Письменник, — каже батько, ледь стримуючи сміх.

Continue reading