Хвиля Десни » 3 Березня, 2023

Daily Archives: 3 Березня, 2023

Культура

З Днем письменника

Published by:

Сьогодні багато письменників і письменниць замість ручки і клавіатури тримають у руках зброю. Дехто вже віддав за Україну своє життя. Але знаю, що всі, хто не на фронті, також постійно воюють проти ворога. Бо слово — також зброя. Іноді — продуктивніша за кулемет.

Continue reading

Культура

Чи не українцем був Джойс?

Published by:

«Українцям притаманний поетичний тип світобачення. Проза вдається значно гірше, ніж поезія», — говорить соціальний психолог Олег Покальчук. На жаль, це так. Видно хоча б по Фейсбукови: єдиний, хто ніколи не писав віршів — це Андрій Кокотюха. Ось часткова відповідь на питання, чому перекладна художня література в нас читається (тими, хто читає) значно краще.

Continue reading

Суспільство

Той день

Published by:

У той день я прокинувся досить пізно. Зайшов у соціальні мережі і потонув у навалі новин. Було якось дивно: повна відсутність емоцій і шалена логіка мозку. Коли я зрозумів географію повідомлень про ракетні атаки та бомбардування, встав від комп’ютера і пішов у спальну. Розбудив дружину, чого зазвичай не робив, і сказав одне слово: «Війна». Подальші новини я вивчав вже з певними очікуваннями. Якоїсь миті помітив, що наш спротив, про який з’явилися повідомлення, має ознаки організованого характеру.

Continue reading

Політика

Непокаране зло повертається

Published by:

Непокаране зло повертається. Завжди! У ці дні маємо сумну дату — 80-річчя, коли було спалено містечко Корюківка. З людьми! Практично сім тисяч українців пішли на небо димом. Хто палив? Мадяри, якими керували німці. Хто бачив? Партизани Фьодорова-Попудренка, які визирали, як вовк із лісу, і нічого не робили, доки три дні (ТРИ ДНІ!) окупанти спокійно палили людей.

Continue reading