Хвиля Десни » 9 Вересня, 2023

Daily Archives: 9 Вересня, 2023

Політика

Що сталося з грізним Альянсом?

Published by:

Темні хмари, багряне небо нависли над колись гордим прапором НАТО… Слово “колись” вжив не для красного слівця. Бо колись справді вірив у твердість і дієвість цiєї організації. Особливо рішуче НАТО проявило себе в період Балканської війни 1991 та 2001 років. Щоправда “запрягали” довго: спочатку “блакитні шоломи” ООН намагались умиротворити воюючі сторони, навіть Папа Іоан Другий провів цілий миротворчий візит через усі Балкани. Проте війна все більше загострювалась.

Continue reading

Культура

Над чим сміється Жадан?

Published by:

І коли тебе запитають: навіщо?
не матимеш відповіді. А одначе
час писати нові вірші:
від старих віршів уже ніхто не плаче.
Бо старі вірші стали старими,
і ось уже підлітки, немов арештанти,
стоять і чекають на свіжі рими,
щоби дорослішати і страждати.

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Навальна жаданізація або Не пастка мороку, а поклик світла

Published by:

Іван Дзюба видав монографічне дослідження про Сергія Жадана. Уже сама констатація цього факту щонайменше подивовує. Апологет високої культури досліджує творчість руйнівника традиціоналізму і епатажного лідера конкультури, майстра трахкачізму і дешевих спецефектів. Для чого? Навіщо це загравання з тим, хто задає нездоровий тон у літературі? Намагання довести собі та іншим, що й у перейшлі літа можна не відставати од віянь часу? Чи це вже старечі заморочки і химерії?

Continue reading

Суспільство

Іванко і коза

Published by:

Бабуся та дідусь маленького Іванка жили на вулиці Чагорській. Хто не знає, вона була у Чернівцях на місці Проспекту. Маленький Іванко любив бувати у своїх бабусі та дідуся, бо вони жили в маленькому будиночку з трьох кімнат і мали козу Лізу. Іванко пив молоко цієї кози Лізи і тому швидко виростав.

Continue reading

Суспільство

Роблять в селі дорогу…

Published by:

В селі кладуть дорогу. Вперше за довгі роки. Здирають пластами асфальт, вірніше, те що від нього залишилося. І стелять новий. Якісь нові, фантастичні, небачені досі машини… Для села це, як празник. Різдво, або Паска. Велика Подія! Обабіч ремонту стоять сільські аналітики, експерти і вільні блогери.

Continue reading