Хвиля Десни » 3 Березня, 2024

Daily Archives: 3 Березня, 2024

Культура

Не їжте несмачне і не читайте нецікаве!

Published by:

Вчергове спокусилася на книжку «бестселлер New York Times». Промучила її до 46-ї сторінки. Своє життя вона безславно завершить у макулатурі… Минулого разу така ж доля спіткала книжку-володарку Пулітцерівської премії. Вчора почула, що 84 % українців купують світові бестселлери.

Continue reading

Суспільство

Яка логіка у «залишенців»?

Published by:

Двоє артистів Львівської опери не повернулися з закордонних гастролей. Їх випустили, припускаю, як діячів культури для популяризації України і все таке. Я не знаю жодного з тих артистів. Не бачив жодної вистави. Але підозрюю: це пани цілком собі призовного віку.

Continue reading

Суспільство

Спонтанні британські враження

Published by:

… Їду в аеропорт. Робити нічого. Два спостереження, які дуже сильно відрізняють нас від британців. Звісно, поверхові, бо за 11 днів не дуже вникнеш… Британці-пішоходи зовсім плювати хотіли на сигнали світлофора. Якщо нема машин і горить червоне, то вони спокійно ідуть через дорогу.

Continue reading

Суспільство

Сім років печалі

Published by:

1 березня. Я любила цей день з дитинства! День народження моєї мами. Я навіть думала, що весна починається тому, що народилась моя мама… А потім, через роки, на це свято наклалася моя найбільша і найболючіша втрата. Ми з дітьми осиротіли… І я стала боятися цього дня… Бо біль ще не минув… І я постійно носила його в собі…

Continue reading

Суспільство

Лелеча історія

Published by:

У нас на обійсті в селі, на Вигнанці, жили колись лелеки. Найпершого знав ще мій тато, тоді був хлопчаком. Якогось року березень лютував по-зимовому, навіть після 20-го сніжило й морозило. Зранку хтось обережно стукнув у двері, всього раз, але добре чутно. Відчинили – на порозі, опустивши крила, вкриті дрібними крижинками, стояв лелека. Мовчки просив допомоги.

Continue reading